Workshops en trainingen

 

De volgende workshops en trainingen liggen klaar om door mij gegeven te worden, hopelijk aan jou!


- Solliciteren (eventueel toegespitst op solliciteren met een kwetsbaarheid)

Vanuit mijn eigen ervaringen en mijn theoretische kennis als loopbaanadviseur gaan we met elkaar in gesprek over de do’s en don’ts bij solliciteren. Eventueel gaan we hierbij ook in op de moeilijkheden waar je tegenaan kunt lopen als je last hebt van bepaalde kwetsbaarheden. Hoe ga je daar mee om tijdens een sollicitatieprocedure? Ik bied ondersteuning!

  

- Presenteren in het algemeen

Met mijn jarenlange ervaring als presentator van diverse evenementen kan ik anderen op weg helpen om een goede presentatie neer te zetten.

     

- Presenteren van je herstelverhaal (gericht op beginnend ervaringswerkers in de psychiatrie, verslavingszorg en maatschappelijke opvang)

Deze training is gericht op mensen die willen leren hoe ze hun eigen ervaringen binnen de psychiatrie op een manier kunnen overbrengen. We gaan het hebben over de boodschap die je je publiek mee wil geven, maar ook over de opbouw van je verhaal en alles wat er nog meer komt kijken bij het vertellen van je herstelverhaal.


- Jezelf presenteren tijdens een eerste ontmoeting 

Hoe presenteer je jezelf tijdens een eerste ontmoeting? Waar moet je allemaal aan denken om een goede eerste indruk te kunnen maken? Alle aspecten die hiermee te maken hebbben, komen aan bod!


- Voorlichting geven (eventueel toegespitst op psychiatrie, verslavingszorg of maatschappelijke opvang)

Welke elementen zijn belangrijk als je voorlichting gaat geven? Hoe bereid je je voor? Waar moet je allemaal aan denken? Op al deze vragen krijg je antwoord in deze workshop!

 

- Omgaan met bijzonder gedrag (eventueel toegespitst op psychiatrie of een specifieke psychische kwetsbaarheid)

Tijdens deze workshop geef ik jou (en je collega's) tips over en inzicht in het omgaan met mensen die zich anders gedragen dan dat je wellicht gewend bent. Hoe kun je op een voor alle betrokken partijen fijne manier omgaat met dit bijzondere gedrag?


- Doorvragen voor bemiddelaars

In deze twee uur durende workshop ga ik aan de slag met werknemers die om welke reden dan ook, gesprekken voeren met mensen waarbij ze door moeten vragen over gevoelige onderwerpen. Denk hierbij aan mensen die vrijwilligers doorverwijzen, sollicitatiegesprekken voeren of intakegesprekken. Samen onderzoeken we welke vragen op welke manier gesteld kunnen worden. 

 

Daarnaast bied ik de mogelijkheid om workshops en trainingen op maat te verzorgen.