Wie is SimoneMiddel?

 

Dit ben ik, Simone Middel. Op deze site vertel ik wat ik voor jou zou kunnen betekenen, maar daarvoor is het natuurlijk ook belangrijk dat je mijn achtergrond een beetje kent. Want waarom zou je nou juist míj vragen om die workshop of gastles te geven? Waarom zou je nou juist míj vragen om jou en je collega's te coachen? Waarom ben ik nou juist diegene die jou kan coachen naar een leuke baan?

 

Zoals iedereen, is het ook bij mij zo dat de gebeurtenissen in mijn leven mij gevormd hebben en de keuzes die ik in mijn leven gemaakt heb, hebben beïnvloed. Na een jarenlange periode waarin ik zoekende ben geweest naar wie ik ben en wat er psychisch met mij aan de hand was, kwam ik in 2011 bij het CliëntenBelangenBureau van de GGzE terecht. Hier vond ik er- en herkenning van ervaringsdeskundigen en kwam ik erachter dat ik mijn ervaringen als cliënt in de psychiatrie in kon zetten ten behoeve van mezelf en anderen.

 

Hier ben ik toen mee aan de slag gegaan, in eerste instantie op vrijwillige basis maar vanaf de zomer van 2013 zelfs als betaalde kracht binnen de GGzE. Mijn negatieve zelfbeeld, de worstelingen die ik had meegemaakt, de trauma's waar ik nog dagelijks hinder van ondervond... het werd allemaal in een ander daglicht gezet door de visie van ervaringsdeskundigheid. Delen, er mogen zijn, niet anders zijn dan anderen in al mijn "gekkigheid"... hoe cliché het wellicht ook klinkt: dat heeft me vooruit geholpen.

 

In mijn werk als ervaringswerker zocht ik uitdaging en daarom ben ik de opleiding Pedagogisch Didactisch Getuigschrift gaan doen. Toen ik hier mijn diploma van op zak had, kon ik eindelijk zeggen dat ik gediplomeerd docente ben! En dat niet alleen, ik heb geleerd onderwijs (en dus trainingen, workshops etc.) te ontwikkelen. Deze kwaliteiten heb ik jarenlang in mogen zetten voor Markieza, Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid maar nu werd het tijd om zelf te gaan onderzoeken wat ik nog meer kan.

 

De jaren daarna heb ik les gegeven op het Summa College in Eindhoven, gastlessen op de Fontys Hogeschool in Eindhoven, coaching aan studenten, trainingen aan medewerkers van de GGzE, mijn herstelverhaal gedeeld en ervaringen uitgewisseld.

 

Naast mijn werkervaring als docent, coach, docent etc. op het gebied van ervaringsdeskundigheid heb ik ook als ervaringsdeskundige op de werkvloer gestaan. Ik heb een jaar gewerkt binnen het team Beschermd Wonen Breda Zuid, waar ik dagelijks te maken had met kwetsbare mensen, de bejegening daaromtrent en alles wat er met instanties geregeld moet worden, waar mensen tegenaan kunnen lopen omdat ze het alleen/zelf niet kunnen. Na dat jaar ben ik teruggegaan naar de GGzE, waar ik tot 1 april 2018 een aantal uur per week heb gewerkt als Medewerker Herstel en Ervaringsdeskundigheid. Vanaf 1 april 2018 ben ik volledig aan het werk als ZZP-er en focus ik me op mijn eigen bedrijf met alle uitdagingen die dat met zich mee brengt!


Sinds 1 april 2018 ben ik gaan ontdekken welke kant ik uit wil met mijn bedrijf. Ik heb mijn thuisstudie Organisatiepsychologie succesvol afgerond en ben door gaan studeren met mijn opleiding tot loopbaanadviseur. De afgelopen tijd heb ik me verdiept in het thema “Solliciteren met een kwetsbaarheid” en om mijn eigen ervaringen kracht bij te zettten, wilde ik me ook theoretisch scholen. Dit blijkt nu een schot in de roos te zijn! Het past enorm goed bij me en momenteel werk ik dan ook als ervaringsdeskundig loopbaanadviseur. Ik combineer mijn eigen ervaringen met een theoretische achtergrond om zo mensen te coachen. Mocht jij ondersteuning nodig hebben bij het sollicitatieproces of coaching bij de keuzes die jij maakt op het gebied van je loopbaan, neem dan contact met me op! Ik ga graag met je in gesprek wat ik voor je kan betekenen!


Daarnaast heb ik in 2019 een boek geschreven. Hierover lees je meer onder het kopje ‘Hoe het echt was’.

 

Om niet alleen bezig te zijn met ervaringsdeskundigheid/psychiatrie en op een andere manier mijn kwaliteiten te onderzoeken, ben ik een aantal jaren terug begonnen als presentator. Ik heb diverse evenementen aan elkaar gepraat en werd hier steeds meer voor gevraagd. Ook dit blijf ik nog steeds heel leuk vinden om te doen. Juist omdat het in deze tak van sport helemaal niet gaat over mijzelf: ik mag een ander in het zonnetje zetten door diegene op een leuke, passende manier aan te kondigen.


Al met al probeer ik nu al mijn interesses en kwaliteiten te bundelen in mijn werk als loopbaanadviseur, met specialisme mensen begeleiden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Heb je hier vragen over, stuur me gerust een berichtje via simone@simonemiddel.com!