Dag 2018, hallo 2019!


December is een maand van terugkijken op afgelopen jaar en vooruit kijken naar het komende jaar. Ik heb dat nooit zo gedaan, deed niet aan goede voornemens en wilde al helemaal niet graag terug kijken op het afgelopen jaar. Dit had te maken met mijn psychische kwetsbaarheid en gemoedstoestand. Degenen die mij kennen of al een tijdje volgen, weten dat ik al vanaf mijn puberteit last heb van zware depressies en vaak door moeilijke periodes heen ga. 2018 was voor mij een jaar van verandering en daarom kijk ik dit jaar graag een keer terug!

Het thema “Solliciteren met een kwetsbaarheid” speelde al langer een rol in mijn leven. Vanaf 2016 heb ik workshops over dit thema gegeven en ben ik me langzaam maar zeker gaan specialiseren. Begin van dit jaar heb ik besloten om hier meer mee te gaan doen. Ik werkte toen bij de GGz Eindhoven en daar zat ik niet op mijn plek. Het werk als ervaringsdeskundige binnen de psychiatrie vond ik zwaar en belastend. Iedere dag geconfronteerd worden met mijn eigen verleden, de dingen die ik zelf heb meegemaakt en iedere keer opnieuw daar een positieve draai aan weten te geven, was niet meer wat ik dagelijks wilde doen. Mensen ondersteunen in hun zoektocht naar die ene leuke baan of dagbesteding waar ze blij van worden, dat was waar ik me mee bezig wilde houden. Met een positieve blik kijken naar de toekomst, zonder het verleden te verloochenen.

Dit heeft er toe geleid dat ik per april van dit jaar volledig als zzp-er aan de slag ben gegaan. Een hele verandering! De discipline om aan het werk te gaan, moest vanaf dat moment volledig uit mezelf komen en ik had geen directe collega’s meer om mee te sparren. In deze tijd heb ik niet alleen mijn EVC-traject (Eerder Verworven Competenties) op het gebied van ervaringsdeskundigheid succesvol afgerond, ook heb ik mijn thuisstudie Organisatiepyschologie behaald. Om me verder te ontwikkelen als loopbaanadviseur heb ik daarna een opleiding tot Career Coach gevolgd en ook gehaald.

Dat het me tijdens deze opleidingen zo makkelijk afging om zelf aan het werk te gaan en mijn doelen per dag of week te behalen, gaven me het zelfvertrouwen dat het me wel zou lukken om vanuit thuis te gaan werken. De afgelopen maanden heb ik dit dan ook mogen ervaren. Door vanuit thuis aan mijn eigen bedrijf te werken, mijn eigen pad te bewandelen, is de balans tussen mijn privéleven en werksituatie sterk verbeterd. Een van de belangrijkste ontwikkelingen van afgelopen jaar kan ik wel zeggen!

Want ook op privégebied is er veel veranderd. Ik heb een lieve vriend, met wie ik kan praten over mijn kwetsbaarheid, maar zeker ook over mijn toekomstdromen. We steunen elkaar om het beste uit onszelf en onze relatie te halen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

2018 was voor mij een jaar waarin veel veranderd is. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en oude vriendschappen kunnen verdiepen. Mijn familie is groter geworden, net als mijn horizon. Voor het eerst in mijn leven kan ik zeggen dat ik uit kijk naar het komende jaar. Ik weet nog niet precies hoe het eruit gaat zien, maar ik weet zeker dat er mooie dingen gaan gebeuren!

Via deze weg wil ik jou uitnodigen om ook met je toekomst aan de slag te gaan. Voel jij niet de blijdschap die ik ervaar als ik uitkijk naar de komende tijd? Ben jij nog heel erg zoekende naar wat je wil of hoe je je doelen kunt bereiken? Neem dan contact met me op en wie weet kunnen we samen aan jouw toekomst werken!

Voor nu wens ik je hele fijne feestdagen en al het goeds voor 2019! 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Nathalie (maandag, 31 december 2018 11:39)

    Mooi geschreven Simone! Ik ben trots op je!! Proost op 2019!

  • #2

    Saskia (maandag, 31 december 2018 20:53)

    Mooi geschreven je bent toch een held voor mij �