Verandering op komst

 Zoals jullie weten heb ik vorige week een workshop gevolgd over zakelijk bloggen. Wat was dat ontzettend leerzaam en vooral ook heel erg leuk! Ik heb veel geleerd over bloggen en ik weet nu beter wat het verschil is tussen persoonlijk bloggen en zakelijk bloggen.

  

Hoe leuk jullie reacties ook zijn, er gaat het een en ander veranderen in mijn blog. Ik wil namelijk heel graag zakelijk gaan bloggen in plaats van bloggen om jullie op de hoogte te houden over wat mij bezighoudt in het dagelijkse leven.

  

Hoe kom ik hier nu ineens bij!? Ja toch allemaal door de workshop Bloggen voor je Bedrijf van Saskia de Laat! Op Facebook hintte ik al even over het vinden van mijn niche en deze verandering van mijn manier van bloggen heeft daar alles mee te maken. Door Saskia ben ik erachter gekomen dat het goed is je te specialiseren in een specifiek onderwerp. Een onderwerp dat bij je past, waar je veel van weet, waar je tientallen blogs over kunt schrijven zonder dat het jou (en hopelijk je lezers!) gaat vervelen. Dat is je niche.

  

Je snapt natuurlijk wel dat Saskia me vervolgens vroeg wat mijn niche is… en toen bleef ik stil… ik had werkelijk waar geen flauw idee! Er schoten wel wat thema’s door mijn hoofd maar om daar nou over te gaan bloggen..???

 

Totdat ik bedacht dat ik vaak mensen ondersteun bij het solliciteren. Regelmatig vragen mensen aan mij om even over hun CV te kijken of hun motivatiebrief te lezen en van feedback te voorzien. En ja, ik geef natuurlijk al een tijdje mijn workshop “Solliciteren met een kwetsbaarheid”. Zou dat dan mijn niche zijn?

  

Naarmate de workshop vorderde en ik aan de slag ging met dit thema als uitgangspunt, werd ik er steeds enthousiaster over. Er is zoveel te vertellen over solliciteren en zeker als daar een kwetsbaarheid met alle gevolgen van dien bij komt kijken!

 

Dus, lieve lezers, ik ga de komende tijd zakelijk bloggen over het thema “Solliciteren met een kwetsbaarheid”. Ik ga jullie tips geven, ik kom met voorbeelden, ik ga interviews houden om op die manier ervaringen te delen… mijn site wordt een bron van inspiratie voor iedereen die aan het solliciteren is en wellicht ergens toch een beetje kwetsbaar is! ;)

  

Okee okee… mooie woorden maar nu nog waarmaken! Wish me luck!

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Nathalie (donderdag, 15 maart 2018 09:35)

  Hey Simone, dat gaat jou helemaal lukken! Ik wens je succes! Mooi thema en past bij jou! Op een mooie verandering!

 • #2

  Ingrid (donderdag, 15 maart 2018 11:14)

  Good luck �

 • #3

  Martijn (donderdag, 15 maart 2018 11:29)

  I have faith in u�

 • #4

  Marianne (zaterdag, 17 maart 2018 08:04)

  Wat ben je heerlijk aan het groeien als ondernemer. Goed bezig hoor!

 • #5

  Lia (zondag, 18 maart 2018 09:37)

  Yes, you can Simone! Gewoon doen en dan kan jij het!