Complimentjes

1 maart, nationale complimentendag! Dus laat ik deze blog eens beginnen met een complimentje naar jou, de lezer van deze blog. Wat ben jij leuk zeg!! Gewoon omdat je een kijkje komt nemen op mijn site en de moeite neemt om mijn blogs te lezen en misschien zelfs een reactie te plaatsen.

 

Complimentjes geven vind ik altijd makkelijker dan ontvangen... iets wat velen denk ik herkennen. Hoe vaak wuiven we een complimentje niet weg met een paar nietszeggende woorden? Ik heb zelf in ieder geval vaak de neiging om over een complimentje heen te kletsen, er geen aandacht aan te besteden. Terwijl het ontvangen van een welgemeend compliment toch heerlijk is!

 

Vorige week schreef ik over een presentatieklus die ik moest gaan doen terwijl ik me nog grieperig voelde. Deze opening van het DigiTaalhuis in Veldhoven is uiteindelijk erg goed gegaan en die dag, maar ook de afgelopen dagen nog, heb ik er veel complimentjes over mogen ontvangen. En er is me iets opgevallen... ik heb ontdekt dat ik het makkelijker vind om een complimentje te accepteren als ik zelf ook tevreden ben over hetgeen waar ik dat complimentje over krijg. Omdat ik zelf een goed gevoel had over deze presentatieklus, voelde het, ik zou bijna willen zeggen "natuurlijk" om er complimenten over te krijgen. Als ik iets heb gedaan waar ik zelf niet tevreden over ben, dan komen de complimenten helemaal niet binnen.

 

Dit besef ga ik de komende tijd inzetten voor mezelf. Het is namelijk een manier om te reflecteren op mijn eigen presteren. Als een complimentje niet binnenkomt, kan ik bij mezelf te rade gaan hoe dat komt. Waar ben ik zelf ontevreden over en hoe zou ik een volgende keer deze opdracht anders doen?

 

En wellicht soms een compliment aannemen met een beetje tegenzin... want wie weet zit er wel een kern van waarheid in ;)

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Martijn (donderdag, 01 maart 2018 15:15)

  Dank voor het fijne compliment Simone�
  En jij.... tja.....jij bent lief,warm,mooi,hebt een groot hart, kan mooi schrijven, kan goed presenteren.

  Bent een mooi mens.
  En dat is dan weet geen compliment maar de keiharde feitelijke waarheid.

  Keep going girl!�