Uitgedaagd!

Wat word ik uitgedaagd zeg! Natuurlijk wist ik dat het hele zelfstandig ondernemen één grote uitdaging zou zijn, maar dat de uitdagingen in zoveel verschillende dingen zouden zitten, dat had ik zelf niet gedacht. Misschien heel naïef maar ik dacht dat de grootste uitdaging zou zijn om voldoende opdrachten binnen te halen. Over alle andere dingen die bij het ZZP-schap komen kijken, heb ik eigenlijk nooit zo nagedacht.

 

Uiteraard heb ik me weleens zorgen gemaakt over de belastingaangifte en de rompslomp die administratie heet. Dat ik daar niet altijd een held in ben (geweest), dat wist ik van mezelf, dus daar zag ik wel een beetje tegenop. Maar ach, dat valt allemaal wel mee. Mijn motto "gewoon doen!" blijkt hier uitstekend voor te werken!

 

De uitdaging waar ik totaal geen rekening mee had gehouden was die van steeds alleen naar nieuwe plekken toe moeten gaan. Als ik ergens naar toe moet waar ik nog nooit ben geweest, bereid ik dat tot in de puntjes voor. Ik wil het liefst van tevoren precies weten waar het is, hoe lang ik erover doe om er te komen, waar ik kan parkeren (en of ik daarvoor moet betalen) en via welke deur ik welk gebouw naar binnen moet. Deze uitdaging ondervind ik nu wekelijks en het went... enigszins... ;)

 

Een andere uitdaging is doseren... het doseren van de tijd die ik steek in mijn eigen bedrijf. Een eigen bedrijf betekent namelijk dat er altijd wel werk is dat je kunt doen. Dus wanneer ben je klaar? Wanneer zit de dienst van die dag erop? Ik ben absoluut geen ochtendmens wat betekent dat ik vaak 's avonds (zoals nu!) mijn laptop erbij pak en aan het werk ga. Resultaat: ik lig 's nachts nog te denken en ideeën uit te werken en kan dus niet slapen. Als iemand tips heeft, hoe ik meer ik een ochtendmens kan worden, dan hoor ik het graag! Alhoewel... misschien is dit gewoon mijn manier van werken?!

 

Deze uitdagingen zijn overigens wel heel erg welkom. Ik ben blij met de uitdagingen die nu op mijn pad komen, omdat ik er door geïnspireerd raak. De uitdagingen aangaan en ontdekken dat het me steeds makkelijker afgaat, dat ik mijn weg aan het vinden ben en mijn bedrijf me eigen aan het maken ben, dat geeft energie!

 

Morgen staat me weer een nieuwe uitdaging te wachten: met de griep nog in mijn lijf een presentatieklus doen... Vergeleken met alles wat ik al tegen ben gekomen de afgelopen tijd, moet dat ook wel lukken! ;)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Marjon (woensdag, 21 februari 2018 22:30)

  Gaat lukken! �

 • #2

  Diana Thijssen (donderdag, 22 februari 2018 13:37)

  Dat gaat jou lukken. Succes.

 • #3

  Alda (donderdag, 22 februari 2018 23:17)

  Het gaat je lukken! Heel veel succes!