Keuzes, keuzes, keuzes...

Je kent het wel... soms zit je in een situatie waarin je keuzes MOET maken. Keuzes die je zelf helemaal niet wil maken, maar tja, de situatie vraagt er wel om...

 

Dit heb ik de afgelopen weken gehad. Ik stond op een T-splitsing die voor een T toch verdacht veel wegen kende! De vraag die centraal stond was "Waar wil ik me op gaan focussen de komende tijd?". Ik wil namelijk heel veel en meestal wil ik dat ook allemaal tegelijk. Een opleiding volgen, in loondienst werken, mijn eigen bedrijf opstarten, vrijwilligerswerk, mijn sociale contacten uitbreiden... Ik merkte echter dat ik niet meer wist waar mijn focus op  lag. En dan komt onvermijdelijk de vraag "Wat wil ik nu echt?!".

 

Gedeeltelijk is deze vraag voor mij beantwoord simpelweg omdat mogelijkheden zijn weggevallen en bijgekomen. Mensen zijn gekomen en weer gegaan, situaties zijn veranderd en dus bleek soms een keuze geen keuze meer te zijn. Soms sta je dan ineens voor een voldongen feit en dat is dan wat het is! Eerlijk gezegd, ben ik daar ook wel blij om. Keuzes maken is niet mijn sterkste kant en met "het is wat het is" kan ik prima leven.

 

Maar ook als het is wat het is, blijven er keuzemogelijkheden ontstaan. Het leven is immers vaak genoeg een multiple choice vraag... A,B,C of D: al het voorgaande.

 

Ik heb mijn keuze gemaakt als het gaat om de focus voor de komende tijd. Ik ga me namelijk focussen op mezelf. Ik ga me focussen op de vraag "Wat wil IK?". De nadruk gaat niet liggen op WAT ik allemaal wil, kan, moet, mag... maar op wat IK wil. Ik wil mezelf laten zien, promoten, profileren, verkopen... Dus moet ik dicht bij mezelf blijven en mezelf voorop stellen. Ik kan me urenlang druk maken over anderen, over situaties, over gebeurtenissen maar ik heb mezelf voorgenomen me vooral druk te gaan maken over mezelf. Waar wil IK staan over een jaar? Wat wil IK bereiken komende tijd? Wil IK wel al dat vrijwilligerswerk doen wat ik doe? Wil IK wel zoveel alleen zijn als ik mezelf wijs maak? Vind IK het eigenlijk wel echt belangrijk dat mijn huis tot in de puntjes is opgeruimd?

 

Voor nu heb ik nog geen antwoorden op die vragen. Ik weet echter wel dat ik mijn bedrijf niet voor niks SimoneMiddel heb genoemd. Want ook IK mag er zijn en heb wat te vertellen. En dat dat nu allemaal nog heel breed en divers is, ja dat klopt. Maar de komende tijd ga ik me dus focussen op hoe ik dit alles concreter kan maken en hoe ik mijn pad kan uitstippelen. Natuurlijk gaan er nog veel meer T-splitsingen komen en natuurlijk ga ik er nog weleens achter komen dat links misschien toch beter was dan rechtsaf te gaan. Maar zolang ik dicht bij mezelf blijf en mezelf blijf afvragen wat IK nu echt wil, dan kom ik er wel. En waar dat "er" is..? Geen idee!

 

Maarreh... vind je het leuk om een stukje met me mee te lopen? Blijf me dan vooral volgen! ;)

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nathalie (donderdag, 08 februari 2018 18:04)

    Lieve Simone, je bent goed bezig! Zeker mag jij er zijn en is het belangrijk wat jij wil! Heel mooi geschreven zo is het! Ook jij mag er zijn en hebt zeker iets te vertellen!